چه زمانی نوزادان می توانند شیر بنوشند؟
چه زمانی نوزادان می توانند شیر بنوشند؟ به طور رسمی، آکادمی اطفال توصیه می کند که همه نوزادان شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن
را برای 6 ماه اول زندگی بنوشند. بعد از 6 ماهگی، می توان مواد جامد و یا پوره شده را به رژیم غذایی کودک وارد کنید و همزمان شیر مادر را باید بنوشند شیر گاو تا زمانی که کودک شما یک ساله شود ممنوع است.
«شیر مادر و شیر خشک حاوی مواد مغذی مناسب برای نوزادان 0 تا 1 ساله هستند.
توصیه کارشناسان چه زمانی نوزادان می توانند شیر بنوشند؟
برای شیر گاو تا بعد از یک سالگی کودک صبر کنید.
در 12 ماهگی (اما نه قبل از آن)، کودک می تواند با نظر پزشک اطفال شیر گاو بنوشد.
قبل از اینکه فرزند شما 12 ماهه شود، شیر گاو ممکن است او را در معرض خطر خونریزی روده قرار دهد.
همچنین دارای پروتئین و مواد معدنی بسیار زیادی است که کلیههای کودک شما نمیتوانند آنها را کنترل کند و مقدار مناسبی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما را ندارد.
چه زمانی نوزادان می توانند شیر گاو یا پاستوریزه بنوشند؟
نوزادان می توانند پس از یک سالگی شیر گاو و یا شیرپاستوریزه بنوشند. شیر کامل (به جای کم چرب یا بدون چربی) برای کودکان زیر 2 سال بهترین است و منبع مهمی از ویتامین ها و مواد مغذی کلیدی مانند کلسیم و ویتامینD است.
توجه: تا یک سالگی به نوزادتان شیر گاو و یا شیر پاستوریزه ندهید.
اگر کودک شما نمی تواند لبنیات بخورد، به دنبال جایگزین های محتوای پروتئین مشابه،مانند شیر سویا باشید. روزی که شروع به دادن شیر گاو به فرزندتان می کنید،
روزی هیجان انگیز است – دیگر نه شیر خشک یا شیر مادر . شیر گاو اغلب آسانتر و ارزانتر است و سرو کردن آن میتواند قدم بزرگی برای شما و فرزندتان باشد.
(اگر کودک شما با شیر مادر تغذیه میکند، میتوانید تا زمانی که شما و کودکتان میخواهید ادامه دهید – حتی اگر آنها شیر گاو هم مینوشند.)
بیشتر بچه ها شیر گاو و یا شیر های دیگر مانند شیر پاستوریزه را دوست دارند ، بنابراین احتمالاً از شیر گرفتن ویا تغییر دادن شیر این چنین کودکانی راحت تر است. و این عالی است،
زیرا شیر منبع غنی کلسیم است که استخوان ها و دندان های قوی می سازد و به تنظیم لخته شدن خون و کنترل عضلات کمک می کند. همچنین یکی از معدود منابع ویتامین D است که به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و برای رشد استخوان بسیار مهم است.
شیر همچنین پروتئین برای رشد و کربوهیدرات ها را تامین می کند تا انرژی مورد نیاز کودک شما در طول روز را تامین کند. و اگر کودک شما از همان ابتدا کلسیم کافی دریافت کند، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد در آینده در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکته مغزی، سرطان روده بزرگ و شکستگی لگن نخواهد بود.
کودکان نوپا چقدر شیر بنوشند؟
متخصصان توصیه میکنند به کودکان نوپا ۱ تا ۲ ساله روزانه ۱۶ تا ۲۴ اونس یا ۲ تا ۳ فنجان شیر کامل بدهید تا کلسیم و ویتامین D مورد نیاز برای رشد را دریافت کنند.
کارشناسان توصیه می کنند از 2 تا 5 سالگی به کودکان شیر کمتری بدهید – 16 تا 20 اونس یا 2 تا 2 و نیم فنجان، روزانه.
هنگامی که فرزند شما 2 ساله شد، متخصصان توصیه می کنند که شیر کامل را به شیر کم چرب یا بدون چربی تغییر دهید.
اگر کودک نوپا شما بیش از حد شیر مینوشد، ممکن است به اندازه کافی برای خوردن تنقلات و وعدههای غذایی دیگر گرسنه نباشد.
اگر کودک شما بیشتر از حد معمول شیر می خورد و شما نگران هستید که مشکلی پیش بیاید می توانید گاهی به آنها آب بدهید و تشنگی آنها برطرف می شود.
اجازه ندهید کودکتان در طول روز نوشیدنی هایی مانند شیر یا آبمیوه را از یک فنجان جرعه جرعه جرعه جرعه جرعه بنوشد. قرار گرفتن طولانی مدت و مکرر با نوشیدنی های حاوی قند (حتی قندهای طبیعی که شیر دارد) می تواند برای دندان های آنها مشکل ایجاد کند. به همین دلیل، کودک نوپا را با یک بطری یا یک فنجان شیر به رختخواب نفرستید. به یاد داشته باشید که دندان های کودک خود را بعد از خوردن آخرین نوشیدنی شیر در آن روز نیز مسواک بزنید.
بهترین شیر برای کودکان نوپا
کارشناسان توصیه می کنند شیر کامل را به کودکان نوپا بدهید، زیرا آنها برای حفظ وزن، کمک به جذب ویتامین ها و کمک به مغز در حال رشد به چربی بیشتری نیاز دارند.
اگر فرزند شما سابقه خانوادگی چاقی یا بیماری قلبی داشته باشد،
پزشک ممکن است شیر کم چرب یا بدون چربی را توصیه کند. در صورت داشتن هر گونه نگرانی با پزشک اطفال کودک خود صحبت کنید.
برخی از والدین ترجیح می دهند به بچه ها شیر ارگانیک بدهند، اما هیچ تفاوتی بین آنها از نظر تغذیه ای وجود ندارد – شیر ارگانیک و غیر ارگانیک دارای مقدار یکسانی پروتئین، ویتامین ها، لیپیدها و مواد معدنی هستند.
تفاوت اصلی این است که شیر ارگانیک باید از گاوهایی باشد که هورمون رشد گاوی به آنها داده نشده است (و گرانتر است).
به کودک خود شیر “خام” یا غیر پاستوریزه ندهید. بدون پاستوریزه کردن، شیر ممکن است حاوی باکتری ها یا انگل های مضری باشد که می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.
جایگزین های شیر برای کودکان نوپا
اگرکودک شما به شیر حساسیت دارند، می توانید جایگزینی برای شیر گاو به آنها بدهید. درست مانند شیر گاو، کودک شما نباید قبل از یک سالگی شیر جایگزین بنوشد.
بسیاری از شیرهای گیاهی نسبت به شیر گاو پروتئین، ویتامین D و کلسیم کمتری دارند، بنابراین به دنبال شیری باشید
که با ویتامین D و کلسیم غنی شده باشد. ارزش غذایی شیر غیر لبنی در برندهای مختلف متفاوت است، بنابراین قبل از خرید، برچسب آن را بررسی کنید. از آنجایی که کودکان نوپا در رژیم غذایی خود نیازی به شکر اضافه ندارند، شیری را انتخاب کنید که طعم و قند اضافه ندارد.
با پزشک اطفال در مورد جایگزین های شیری که استفاده می کنید صحبت کنید تا در صورت کمبود مواد مغذی معمول در شیر گاو – به خصوص کلسیم و ویتامین D – راه هایی را برای تکمیل رژیم غذایی فرزندتان توصیه کنند.
بعضی از شیرهای جایگزین
شیر سویا
شیر سویا از نظر تغذیه ای معادل شیر گاو است،
بنابراین یک جایگزین عالی است. مقدار قابل مقایسه ای پروتئین، کلسیم و ویتامین D دارد (اگرچه شیر گاو ویتامین D بیشتری دارد)
. شیر سویا نیز آهن بیشتری نسبت به شیر گاو دارد.
درست مانند شیر گاو، شیر سویای پرچرب را برای کودکان بالای 2 سال انتخاب کنید.
شیر جو دوسر
شیر جو دوسر نسبت به شیر گاو پروتئین کمتری دارد، اما بعد از شیر سویا بهترین گزینه جایگزین شیر است.
نسبت به سایر شیرهای جایگزین کربوهیدرات و پروتئین بیشتری دارد و دارای آهن، ویتامین B و سایر ویتامین ها و مواد معدنی است.
اگر تصمیم به دادن شیر جو دوسر به کودک خود دارید،
بهتر است شیر جو دوسر را از فروشگاه خریداری کنید تا شیر خانگی،
زیرا شیر جو دوسر فروشگاهی نیز با کلسیم و ویتامین D غنی شده است. حتی شیر جو دوسر غنی شده به اندازه شیر گاو ویتامین D ندارد.
شیر بادام
شیر بادام پروتئین کمتری دارد و به طور کلی مواد مغذی کمتری نسبت به شیر گاو دارد،
بنابراین پزشکان اطفال مصرف آن را به کودکان توصیه نمی کنند. اما دارای ویتامین A، آهن و کلسیم است.
اگر شیر بادام را انتخاب می کنید،
به دنبال شیری باشید که با ویتامین D غنی شده باشد و راه های دیگری برای دریافت پروتئین بیشتر در رژیم غذایی کودک نوپا در نظر بگیرید.
شیر برنج
کارشناسان توصیه می کنند شیر برنج را به کودکان نوپا ندهید
زیرا محصولات برنج می توانند حاوی آرسنیک غیر آلی باشند.
شیر برنج سرشار از کربوهیدرات، کلسیم است و اغلب با ویتامین D غنی شده است، اما پروتئین کمتری نسبت به شیر گاو دارد.
آیا شیر فوق پاستوریزه برای کودکان نوپا مفید است؟
شیر فوق پاستوریزه شیر گاوی است که فرآیند پاستوریزاسیون شدیدتری نسبت به شیر معمولی دارد.
آن را تا دمای بالاتر گرم می کنند تا باکتری های بیشتری را از بین ببرد، سپس طبق دستورالعمل های دقیق بسته بندی می شود تا استریل بماند.
به دلیل این فرآیند، شیر فوق پاستوریزه ماندگاری بیشتری نسبت به شیر معمولی دارد – شیر فوق (اولترا ) پاستوریزه شده و بسته می تواند تا 30 تا 90 روز دوام بیاورد.
هیچ توصیه رسمی در مورد اینکه آیا بهتر است به کودکان شیر فوق پاستوریزه داده شود، وجود ندارد. هیچ تفاوتی در ارزش غذایی وجود ندارد،
اما برخی می گویند که طعم “پخته” بیشتری نسبت به شیر معمولی دارد، بنابراین اگر بچه های شما شیر معمولی می نوشند ممکن است آن را دوست نداشته باشند.
اگر کودک نوپا شیر نمی خورد چه باید کرد؟
برخی از کودکان نوپا فوراً شیر گاو یا شیر پاستوریزه را میخورند، اما برخی دیگر ممکن است در تعویض آن مردد باشند زیرا بافت، طعم و حتی دمای متفاوتی نسبت به شیر مادر و شیر خشک دارد. اگر در مورد کودک نوپا شما اینطور است، ابتدا شیر گاو را با مقداری شیر مادر یا شیر خشک مخلوط کنید.
(یک قسمت شیر به سه قسمت شیر مادر یا شیر خشک را امتحان کنید.) سپس به آرامی نسبت را تغییر دهید تا زمانی که آنها 100 درصد شیر بنوشند. همچنین ممکن است به جای سرد،شیر گاو را در دمای اتاق یا گرم سرو کنید.
کودک شما شیر نمینوشد، رعایت توصیههای تغذیهای برای لبنیات میتواند چالش برانگیز باشد.
اما راههای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید لبنیات بیشتری را در رژیم غذایی کودکتان قرار دهید. این ایده ها را امتحان کنید:
شیر را به غلات، بلغور جو دوسر و سوپ هایشان اضافه کنید.
به عنوان میان وعده به آنها ماست، پنیر بدهید.
با ماست ساده، شیر و میوه (مانند موز یا توت) یک اسموتی درست کنید. میتونه برای بچه ها جذاب باشه.
حساسیت به شیر در مقابل عدم تحمل لاکتوز
اگر کودک شما در دوران کودکی بدون هیچ مشکلی شیرخشک مبتنی بر شیر گاو مینوشید،
به احتمال زیاد وقتی به سن کافی برای نوشیدن شیر گاو رسید، مشکلی با شیر گاو و یا شیر پاستوریزه نخواهد داشت. حتی نوزادانی که برای سال اول به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه میشوند، معمولاً میتوانند شیر گاو معمولی و یا شیر پاستوریزه را مصرف کنند، زیرا از طریق شیر مادر در معرض پروتئین شیر گاو قرار گرفتهاند.
اگر کودک شما شیر خشک سویا را به دلیل توصیه پزشک مصرف کرده است،
قبل از معرفی شیر گاو با پزشک خود مشورت کنید. آنها ممکن است توصیه کنند که با شیر سویا غنی شده با ویتامین D و کلسیم شروع کنید.
عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. عدم تحمل لاکتوز زمانی است که بدن شما برای هضم شیر و محصولات لبنی مشکل دارد.
علائم عدم تحمل لاکتوز شامل مدفوع شل، گاز و درد شکم، گرفتگی و نفخ است.
ممکن است کودک شما پس از اسهال معده به طور موقت دچار عدم تحمل لاکتوز شود.
سطوح مختلفی از لاکتوز در محصولات لبنی مختلف وجود دارد،
بنابراین کودک شما ممکن است قادر به تحمل ماست و برخی از انواع پنیر باشد، حتی اگر نتواند شیر بنوشد.
آلرژی به شیر گاو معمولا در کودک ایجاد نمی شود. مگر اینکه فقط به کودک خود شیر داده باشید، به همین دلیل متوجه میشوید که کودک شما به شیر آلرژی دارد، زیرا شیر گاو در اکثر شیرخشک ها وجود دارد.
علائم حساسیت به شیر عبارتند از:
ناراحتی معده
اسهال
استفراغ
تورم
خارش، آبریزش یا تورم چشم
اگر دهان یا گلوی فرزندتان متورم شد، اگر در تنفس مشکل دارد،
یا اگر علائمی در بیش از یک قسمت بدنش داشت (مثلاً اگر استفراغ می کند و کهیر دارد)، با اورژانس بگیرید.
اینها علائم یک واکنش آلرژیک شدید یا آنافیلاکسی هستند.
اگر کودک شما به شیر حساسیت دارد، شدت واکنش های آلرژیک می تواند متفاوت باشد، بنابراین حتی اگر کودک شما معمولاً واکنش های خفیفی دارد، ممکن است روزی واکنش شدیدی داشته باشد، بنابراین بهتر است آماده باشید.
کودک شما باید از تمام غذاهای لبنی،
از جمله پنیر، شیر تغلیظ شده یا تبخیر شده،
بستنی، ماست، مارگارین حاوی شیر، کره، شکلات شیری و غیره اجتناب کند.
برچسب تغذیه روی هر محصول غذایی را که خریداری می کنید بررسی کنید – برچسب نشان می دهد که آیا شیر در آن وجود دارد یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید